Om os

Om Hammerthor Poolcenter

Jens og Karna Knudsen har begge haft stor hesteinteresse hele deres liv. Jens især for travsport mens Karna som ung var en habil dressurrytter.

Ideen til et svømmetræningscenter for heste fik Jens og Karna Knudsen tilbage i 1986. Det var vigtigt for dem at etablere et center, hvor træningen og pleje af hesten forgik på en saglig måde med hensyntagen til hestenes velfærd.

Som et led i planlægningsfasen tog Karna på studietur til Newmarket i England, hvor man allerede havde god erfaring med at svømmetræne heste. Her besøgte Karna flere svømmecentre for heste og talte med forskellige folk med erfaring med at træne heste ved svømning.

På grundlag af disse erfaringer tegnede Jens og Karna i fællesskab med en lokal entreprenør Hammerthor Poolcenter, som stod klar til at modtage de første heste i 1987

I årenes løb har Hammerthor Poolcenter trænet alt fra miniatureheste til belgiske Frisere over travheste, fuldblodsheste, islændere, dresur, spring og langdistance heste m.fl. Træningen er både blevet brugt som genoptræning efter skader, opbygning af muskulatur til eksteriørvurderinger ved kåringer, og som konditionstræning af væddeløbs-, langdistance- og rideheste.

For at fremtidssikre centret ændredes virksomheden i 2004 til et anpartsselskab, og de tre døtre Camilla, Cecilie og Didde, som alle har arbejdet mange timer i staldene på Hammerthor, købte ligesom Jens og Karna hver en andel. Samtidig udvides centret med løbebånd og senere koldtvandsspa.

I 2006 overtog Camilla den daglige ledelse af Hammerthor Poolcenter. Hun har en fortid som spring og jagt rytter, og i de seneste år har hun med sine heste indenfor travsporten, skabt rigtigt gode resultater. De øvrige familiemedlemmer bidrager på deltid i perioder med særlig travlhed samt som afløsere i weekender og ferier.

For alle Hammerthor Poolcenters ejere og personale er god service og en høj standard i både pleje træning af hestene stadig i højsædet.